torsdag 28 juni 2007

Arga odjur

'-Mamma, var är de arga odjuren?' undrar Viktor när vi tittar på marsvinen i barnhagen på Skånes djurpark igår. Suck! '-Mamma, var är tigrarna?' Käcka mamman: '-Det finns björnar här, lilla gubben, de är jättestora!' Surgubben: '-Jag gillar bara elefanter!' Okej, och så tror man att man gör sånt här för barnens skull.

Dagen började bra, jag packar regnkläder, köttbullar, solkräm, handduk, amningkupor och annat smått och gott man behöver en heldag med barnen dagen innan. Packar in allt under vagnen och rullar iväg mot garaget. Väl inpackad i bilen ska jag spänna fast Ella i hennes bilstol som vi alltid har i bilen. Men, vad tusen ÄR den? På nåt vis har den kommit in i lägenheten sist vi var ute och for. GRRRR... det är bara att packa ur barn och traska hem igen. På nåt vis kändes det just då som Johans fel, fast det var nog mest för att han inte var där! Jag ringde och sa förlåt senare för att jag ringde i skällde i stundens hetta.

På väg tillbaka till bilen kläcker Viktor ytterligare en klassisk kommentar.
'-Mamma, ska du köra bilen?'
'-Ja, pappa är inte här ju, han är på jobbet.'
'-Har du inte druckit idag?'
Klockan är 9.10 på onsdag morgon. På väg hem från Kristine och Jonas på midsommarafton hade vi en diskussion om varför pappa körde bilen... men på nåt vis fastnar skrattet ändå lite i halsen...

Idag har jag bokat biljett till Östersund. 400 ynka spänn för en tur&retur resa för 4 personer! Helt otroligt billigt. Det är nästan skamligt, jag hade faktiskt betalat mer och ändå tyckt det var billigt.

Hursomhelst, på det hela taget var dagen lyckad igår och Viktor förvånade mig genom att helt enkelt traska fram till ponnyridningen och ta på en hjälm. Det var bara att hänga med och betala. Mycket koncentrerad plutt och stolt mamma!

Idag kom han hem från dagis och meddelade att de tittat på skelett, och ormar, och en val och Pippis apa och en snigelsnopp! Sen höll han på att trilla av soffkanten av skratt och sa snigelsnopp kanske 17 gånger. Man vill liksom inte riktigt veta hur det gick till på Zoologiska museét idag.