tisdag 5 februari 2008

I hjärnan finns det bilder!


Allt som man upplever tydligen finns i bilder i Viktors hjärna. Fåglar har nästan ingen hjärna alls, pytteliten, faktiskt! Han är för cool. Vi går på Södra Esplanaden och tittar upp på husen och på det ena sitter en uggla, som Viktor säger 'en skrämuggla'. För att de små fåglarna inte ska flyga in i balkongen får man anta.

'-Mamma, varför flyger de små fåglarna in i balkongen?'
'-Deras huvuden är så små, de har så liten hjärna.'
'-Mmmm.'
'-Men du har ju stort huvud, så du har stor hjärna'.
'-I min hjärna finns bara bilder.'
'-Jaha? Vaddå för bilder?'
'-På allt, på mat och sånt.'

Hoppas semlorna är där. Vi bakade både pappasemlor (stora) och små semlor. Viktor ville såklart ha en pappasemla.

Idag har vi haft en supermysig dag hemma. Viktor var hostig i natt och vaknade vid 12 och fick alvedon, och kunde inte somna om sen. Ligger och ålar sig och är alldeles bråkig. Det finns för övrigt fyra bråk i familjen: Ett minibråk (Ella), mellanbråk (Viktor själv), storbråk (pappa haha) och mammabråk (undra vem?). Hur som helst, han somnade om vid ett-tiden och var alldeles slak i morse, så vi struntade i dagis. Han tyckte det var så mysigt att han tom glömde bort att han brukar titta på morgon-bolibompa. Nu i kväll har han varit hos Svante och lekt så vi passade på att gå på Vespa och käka pizza. Klunsade om vem som fick ta en glas vin! Jag vann! Det kändes nästan som vi var bara vi när bara Ella är med!

Hon råkade somna lite till i eftermiddag, så nu är det full fart. Johan och Ella sitter och läser pussboken. Ella pussar alla bilder. Mysigt!