tisdag 10 februari 2009

Vicke

Ni kan kalla mig Vicke, sa Viktor ikväll när det var dags att läsa 'Stora monster gråter inte', som vi för övrigt läst kanske 50 gånger redan.

'-Nästan alla mina kompisar kallar mig Vicke!'
'-Förutom stora Philip, han kallar mig Vigge. Fast vi kallar honom Fille!'

Jaha, nu börjas det! Vi som trodde Viktor var idiotsäkert! Det kan man ju inte göra smeknamn av. Det kunde man visst det. Ella måste ju var säkert iallafall, det blir ju inte kortare än så.

Idag var vi hemma hos fam Hellsviks och käkade middag, lyxiga rådjursbiffar (som barnen hade ketchup till). På väg dit meddelade Viktor att han hoppades att det inte var kalas! Jaha, undrar mamman som såklart fick dåligt samvete att sist vi var där fick barna somna i soffan och vi drack vin!

'-Nej, jag vill att det bara ska var Hedvig där. Är det kalas är det så många andra kompisar som jag inte känner....' lilla vännen, han vill ha Hedvig för sig själv.

Ella ballade ur efter sin fjärde chokladboll (som vi gjort till efterrätt) och vi tog en skrikande unge under armen och en i handen och cyklade hem i snö(o)vädret! Hon har en mycket bestämd vilja, lilla damen och oftast får hon som hon vill. Man får tinnitus annars.

Hon har en skön taktik mot andra barn som vill ha samma sak som hon. Då håller hon bara i! Vi var hos Lena och Lasse i helgen och käkade lite födelsedagstårta och Tilda har en dockvagn som Ella såklart vill leka med. Då står hon still. Och håller. Varvid Tilda också håller och skriker och rycker och blir ledsen. Men Ella bara håller. Och håller tyst. Tillslut kommer det en vuxen och undrar varför Tilda skriker och är ledsen och lyfter bort henne. Ella har vagnen. Vi tycker hon är smart!