onsdag 14 januari 2009

Löjliga familjen


Efter våldsamma påtryckningar känner jag mig nödgad att författa lite om de stora händelser som ägt rum i familjen Wieslanders liv såhär under jullovet.

Julafton avlöpte som tidigare meddelat utan större åthävdor, från ursprungplanen med lite skinka och kanske en köttbulle som fullständigt spårade ur med 3 sorters sill (varav en oätligt) till finlänsk kålrotslåda och långkål till tomten som slirat med släden och tappat alldeles för många paket vid vår gran!

Vi hade såklart en liten brand också just innan julafton, men det löste ju brandkåren (som faktiskt joggade fram till platsen) men det var inte det jag skulle skriva om. På annandagen anslöt familjen Asklund (den gamla) och för att inte fullständigt gå varandra på nerverna beslöts det enhälligt att en utflykt till Danmark och Louisiana var på sin plats. Det lät ju så himla trevligt!

Det var en mangautställning och Paul Kirkby förutom den fasta utställningen såklart. Då alla hade egen nattplats utlokaliserat i Lunds stad beslöt vi oss för att ses på stationen kl 9.30 då tåget skulle gå kl. 9.40. När jag, Johan, barnen och Hanna kom med andan i halsen var såklart resten av sällskapet redan där. Nu började stora biljettköpet. Vill allas vårt försvar är det otroligt komplicerat system med olika typer av maskiner och automater man ska använda. Man kan även välja familje, barn, vuxenresa, samt t&r eller enkel eller över Helsingborg eller med bron. Vissa automater tar bara cash och andra växlar inte. Ja, ni förstår, under tidspress kan det gå precis hur som helst! Vilket det också gjorde. När vi alla äntligen kom på tåget (i sista sekunden) och vår stackars konduktör kom visade det sig att vi hade iallafall 3 olika typer av biljett.

Några tyckte att det verkade billigare att åka över Helsingborg (det var ju bara det att det tåget vi satt på gick över bron), andra hade t&r biljett och vissa enkel familjebiljett. Såklart skulle vi alla berätta hur vi tänkt och hur jobbigt det var att köpa biljett. Konduktören himlade med ögonen, men hade nog ätit precis lagom med pepparkakor för han såg ut att tänka: 'Det här kunde varit min familj, jag hjälper dem!' Så gulligt!

Väl i Köpenhamn fick vi kliva av för att lösa vår biljettsituation. Alla var såklart väldigt hjälpsamma men Johan tog befälet (tack och lov) och beordrade yra familjemedlemmar att hålla sig på mattan, jag menar perrongen så gick han och ordnade allt! Ju färre kockar....

Själva besöket avlöpte utan större pinsamheter och väl hemma smet jag och Johan ut och käkade och drack drinkar på Grand. Skönt!

Några bevingade citat från helgen:

'Men, det är ju ingen snö, det kan inte vara julafton idag!'
'När min kusin kommer får det välja om den vill vara kompis'
'Familj är också när man får leka med kompis' (Uppskattat nyårsfirande med Hellsviks).

Jullovet avslutades med en rejäl influensa och alla låg däckade i en vecka, så nu håller vi på med TV avvänjning för barnen.

1 kommentar:

Unknown sa...

Farfattarinnan har censurerat halva resan. Den danska konduktorskans kraftutryck saknas.

Gamla Asklundsdelen.