söndag 15 mars 2009

Sandlåda & Pöl

Lite slagna efter gårdagens 2-årskalas drog vi till havet för att lugna sinnet. Chili con carne åkte ner i en termos, obegränsade mängder syltkakor och saft fanns med. (J: Va! Har du bara bakat 40 kakor, det räcker ALDRIG (bullar, tårta, korv, andra kakor...) Jag bakar 120 till!)

Ella var störtskön när hon fick syn på havet! '-Pöl! Pöl!' Hahahaha! Vi har närt stadsbarn. Sanden! '-Sandlåda!' Yes, lilla gumman, världens största sandlåda. Det var fullt med svanar och Ella envisades med 'Anka, anka'. Vi hade en mycket segdragen diskussion.

'-Anka.'
'- Nej, svan.'
'-Anka.'
'-Svan!'
'-Anka!'
'-Svan, Ella!'
'-Nej, anka.'

Ni förstår vem som vann! Nu är de små slagna hjältar och Ella somnade strax innan 7 och Viktor ligger inne i sin säng och 'läser böcker', vi hör hur han mumlar. Det är för mysigt, för honom är det verkligen speciellt att få läsa i sängen, för oss betyder det bara att de kommer i säng ännu lite tidigare. Win-win på hög nivå!

I fredags fick jag 2 parkeringsböter.. hur är det möjligt!? 800 spänn i sjön. Imorse glömde jag låsa bilen när jag varit på Yoga. Suck. Skönt att vara ledig imorgon. Vi ska fira Ella på morgonen och sedan ska Johan följa med Viktor till doktorn och jag tänkte slappa och sortera lite mail. Det lär bli fullt upp framöver och en dag kommer inte göra varken från eller till.

Ella blev ordentligt uppvaktad igår, vi fick ju ställa in 1-årskalaset för att storebror hade 40C feber, så det var liksom inget att spara in på. Alla små kompisar var här, Ingrid, Tilda, Wiggo, Hannes, Alva, Adrian, Gustav samt Matilda & Markus, alla med tillhörande föräldrar och storasyskon såklart. Det bjöds på korv m bröd, bullar och kakor. Efter lek blev det tårta och två sånger, Viktor ville gärna sjunga 'Happy Birthday' också, och tillslut fiskdamm. Det är då åldersskillnaden verkligen syns. 1-2 åringarna bryr sig inte så mycket, de skruttar runt. 2-3 åringarna står alla längst fram och vill fiska först! 4 åringarna står i kö och blir hemskt upprörda om någon försöker tränga sig. Slutet gott, allting gott, efter ett par bottennapp har alla en påse i handen och sjutton choklad russin i munnen!